Idols project 'Iedereen doet mee'

Wat is ‘Iedereen doet mee’?

In het Idols project ‘Iedereen doet mee’ zoekt een groep kunstenaars in Twente uit hoe je door kunst, inclusie kunt vergoten. Vanuit het project is een nieuw project ontstaan: Wat je niet ziet, bestaat niet/wel’.

Hier zijn 3 kunstenaarsduo’s, bestaande uit een kunstenaar met en een kunstenaar zonder verstandelijke beperking, hard aan het werk om eind september samen een kunstwerk te presenteren. Dit kunstwerk wordt onderdeel van een expositie 25 en 26 september te zien is op het festival Allée Rentrée en vervolgens in de binnenstad van Enschede in een winkelpand aan de Haverstraatpassage.

Tijdens de expositie zijn niet alleen de kunstwerken te zien, maar ook de weg ernaartoe. Bezoekers kunnen op bepaalde dagen zich opgeven om een duo te vormen met iemand met of zonder verstandelijke beperking en de ervaring aangaan.

In 1,5 uur tijd leer je elkaar beter kennen door 1-op-1 een handleiding door te nemen met vragen zoals: ‘Wat vind jij spannend?’ en ‘Wat is het eerste wat je doet wanneer je wakker wordt?’, maar ook door elkaar te schilderen in een portret. Natuurlijk ook door de expositie door te lopen en samen de kunst te bekijken en vooral te bespreken. De 1,5 uur eindigt met een heus ‘first dates’ moment, met de onvermijdelijke vraag: ‘Willen jullie elkaar nog een keer zien?’

wat-is-iedereen-doet-mee2.jpg?mtime=20200907111957#asset:2619:image480

Stadsherberg inclusief soepverhaal

Voorgelezen door Anne (A) en Vera (V)

Lees meer

Krasjes zichtbaar maken

Coach, ik ben voor het eerst een coach. Heel anders dan mijn normale werk bij Art Partner. Daar ben ik onderdeel van het creatieve team.

Lees meer