Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers,

Hier is mijn nieuwe blog.

Ik heb hele fijne feestdagen gehad. Hopelijk jullie ook. Ik ben naar een vriendin geweest 1e Kerstdag, het was een ontzettend leuke middag en avond. Veel gekletst en plezier gemaakt, we hebben lekker gegeten en gedronken. 2e Kerstdag ben ik bij familie geweest en gingen we gezamenlijk eten. Dit was een leuke dag en ik was heerlijk aan het genieten. Hier kan ik erg dankbaar voor zijn, als ik leuke dingen mee maak in mijn leven. Met oudejaarsdag was ik ook met familie en hebben we weer gezamenlijk gegeten. Ik vind het fijn als ik het naar mijn zin heb, dat geeft mij een goed gevoel.

In mijn vakantie heb ik doelen gemaakt voor dit jaar 2020. Ik heb realistische doelen gemaakt wat voor mij haalbaar is. Dit jaar ga ik daarmee aan de slag. Wat ik in de vakantie ook heb gedaan is een brief maken aan mezelf. Dat klinkt misschien beetje gek maar dit is heel helpend voor mij. Je moet het zien als dat je een beste vriendin een brief stuurt. Ze zeggen ook wel eens: wees zelf je beste vriend(in).

In deze brief schrijf ik mijn kwaliteiten in, het verschil van toen en nu en wat er allemaal mogelijk is. Ik ben hier een tijdje mee bezig geweest maar ik heb een mooi en positief verhaal in elkaar gezet. Waarom doe ik dit? Zodat ik er elke dag bewust van wordt en om de dag positief mee af te sluiten voor het slapen gaan. Dit is een houvast voor mij. En zo heeft ieder z’n eigen ding waar ze zich aan vasthouden. 

Mijn 2 weken vakantie waren fijn en ik zit in een stabiele flow. Wat fijn dat dit nu anders gaat dan de jaren ervoor. Toen kon ik me druk maken om de kleinste dingen en werd ik snel geïrriteerd en boos. Nu komt dat weinig voor en wat voel ik een enorme vrijheid van binnen. 

In januari ben ik weer naar creatieve therapie gegaan. Dit gaat heel goed. Waar ik zoal mee bezig ben is dat ik 2 keer een kwartet spel heb gedaan samen met mijn therapeut. Het gaat over gevoelens, hulp vragen, onderhandelen, bemiddelen en nog meer onderwerpen. Over elk onderwerp staat er een 4 stappenplan hoe je dit het beste kunt doen in de praktijk. Door deze kaartjes word ik er bewust van en weet ik precies hoe ik dat de volgende keer kan aanpakken. Bewust worden is de meest belangrijkste stap om met jezelf bezig te gaan en om jezelf te veranderen. Kwartet spel ga ik vaker doen zodat het in mijn systeem komt. Het is veel herhaling en oefenen. Oefening baart kunst en dat is helemaal waar, omdat ik het zelf zo ervaar.

Ook heb ik met Oost-Indisch inkt gewerkt op een groot en klein papier. De inkt mag niet van het blaadje af vallen, hierdoor moet ik mijn balans en sturing in controle houden. Er ontstaat een mooi creatie en nu ben ik vorm aan het geven met kleuren. De vormen moeten naar de voorgrond. 1 creatie heb ik af en die is heel mooi geworden. 

Ik vind mijn therapeut erg fijn. Ze weet precies hoe in elkaar steek en ze is direct naar me toe. Ik weet meteen waar het op staat en wat goed voor me is en wat niet. Begin februari heb ik een evaluatie en dan gaan we kijken hoelang ik het nog nodig heb en eventueel afbouwen.

Begin januari ben ik naar natuurgeneeskundige gegaan. Ik had gezonde spanning, maar ik maakte me beetje zorgen over de voeding of ik het wel goed deed.

Ik kom heel spontaan en open binnen. Mijn verhaal begin ik te vertellen wat zoal goed gaat in de afgelopen half jaar en waar ik soms tegen aan loop. Daarna kijkt hij kijken hoe ik er fysiek voor sta. Er komt uit dat ik fysiek alles boven de 90% scoor. Dat ik hele mooie stappen maak in mijn ontwikkeling. Vitamines neem ik goed in elke dag.

Ik heb goede energie en ben zelfs reserve energie aan het opbouwen. Eerder zat ik alleen maar in mijn reserve energie en daardoor was ik snel moe en prikkelbaar. Met mijn voeding doe ik het goed maar kaas en chocola werken erg op mijn emoties. Daar moet ik voor oppassen. Ook ben ik toe om ergens anders te gaan wonen, helaas gaat dat niet zo snel. Ik sta op de wachtlijst voor Aveleijn Nijverdal. De natuurgeneeskundige zegt dat hij een hele andere Nieke ziet. En dat er juist zoveel mogelijkheden zijn, als je er maar voor wilt gaan. Zelf zie ik dit ook in en ik voel me veel energieker, spontaner en positiever. Ik ga al met veel dingen anders mee om, als ik maar blijf geloven in met wat ik allemaal kan. Dan komt de rest vanzelf en worden mijn dromen werkelijkheid. Over een half jaar ga ik weer naar hem toe voor controle. Dit ben ik nu aan het afbouwen.

Tot zo ver mijn blog. Heb je eventueel een vraag voor mij of wil je ergens over weten hoe dat precies zit? Stel ze gerust via een privé berichtje op mijn Facebook pagina.

Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog in de gaten.

Heel veel liefs,

Nieke

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen