Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers,

Hier is mijn nieuwe blog.

Een paar weken geleden ben ik bij een appartement wezen kijken bij De Hagenborgh in Almelo. Ik zat nog in dubio of ik hier voor wilde gaan.
Zelf heb ik de voor en de nadelen opgeschreven zodat ik een overzicht heb. Dit heb ik met mijn ouders besproken en met de begeleiding van Aveleijn. Op mijn lijstje was het 50/50 maar er zijn goede gesprekken ontstaan.

Ik ben blij dat ik goed in mijn vel zit en ik vind op dit moment belangrijk dat ik voor mezelf kies. Ik heb toch besloten om niet te gaan verhuizen naar De Hagenborgh, dat ik me nu focus op mijn werk zodat ik het kan uitbreiden. En dat er in de toekomst eventueel een betaalde baan voor me is. Dit geeft mij rust en ik heb dit voor mezelf afgesloten, die keus was wel lastig te maken.

Met een beetje hulp lukt dat wel en dat is ook niet erg. Keuzes maken is lastig maar ik vind dat je dicht bij jezelf moet blijven en je hart moet volgen wat je het liefste doet.

Binnenkort heb ik een week vakantie en ga ik mijn unit een beetje oppimpen, zodat het nog meer mijn plekje is.

Bij Trivium Meulenbelt Zorg gaat het goed. Ik voel op mijn gemak en ik ben lekker mezelf op het werk. Dat waarderen de collega’s enorm. Ze zijn blij met mijn hulp die ik daar doe.

Laatst heb ik op de dinsdag en donderdag een halfuurtje erbij gedaan.
En sinds vorige week werk ik ook op de woensdagochtend. Mijn energie is goed en merk dat ik na die week niet ontzettend moe was. Mijn balans houd ik goed in de gaten en dit gaat vanzelf omdat het nu in mijn systeem zit.

Afgelopen week heb ik een gesprek gehad met mijn jobcoach en met mijn persoonlijke begeleidster. We hebben een plan gemaakt voor het komende halfjaar. Wat wil ik bereiken en hoe ga ik dit aanpakken. Elke keer ga ik paar uurtjes erbij werken en voor mezelf zie ik dit als een mooie uitdaging. Dan weet ik wat ik wel en niet aankan, anders doe ik een stapje terug als het me te veel wordt. Daarna gaan we eventueel kijken of ik ergens kan werken waar ik misschien vergoeding voor krijg. Dat zou een mooie stap zijn!

Ik ben benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen. Mijn doel is nog steeds om in de toekomst als ervaringsdeskundige aan de slag te gaan, om andere jongeren/volwassenen te helpen in deze maatschappij. Ongeveer 2 jaar geleden deed ik de opleiding ervaringsdeskundige Team SAM maar helaas was dat voor mij een stapje te vroeg. Nou heb ik een berichtje gehad van Team SAM of ik nog iets wil betekenen. Dit wil ik ontzettend graag en binnenkort ga ik voor de ervaringsdeskundigen mijn presentatie laten zien die ik zelf in elkaar heb gezet. Mijn persoonlijke begeleidster gaat met me mee. Ze zijn erg benieuwd! Hopelijk kan ik straks voor een klein groepje mijn presentatie aan anderen laten zien, dat ik ze eventueel help en inspireer. Dat zal fantastisch zijn! Ook erg spannend en een mooie uitdaging. Ik sta er nu anders in dan 2 jaar geleden en vorig jaar.

Zo fijn dat ik elke keer verandering zie in mezelf. Ik houd jullie op de hoogte hoe het verder loopt.

Het bloggen wat ik nu doe gaat erg goed. Ik krijg veel positieve reacties van mensen. Dat geeft mij kracht en motivatie. Het wordt goed bekeken en ik vind het fijn om mijn verhaal te delen met jullie. En door het schrijven maak ik mijn hoofd leeg.

Super bedankt voor al die leuke reacties en dat ik er soms mensen mee kan helpen! Dat waardeer ik enorm!

Tot zo ver mijn blog. Hebben jullie nog een vraag ergens over? Stel ze gerust via een privé berichtje en ik zal leuk vinden als jullie dit willen delen op Facebook.

Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog zeker in de gaten!

Lieve groet, Nieke

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen