Terug naar overzicht

Op dit moment gaat het met mij heel goed. Ik ben weer een tijdje stabiel en ik heb de draad weer helemaal opgepakt. Op mijn werk bij Trivium Meulenbelt Zorg gaat het goed en met begeleid wonen bij Aveleijn Beeckesteyn.Ik heb mijn rust weer teruggevonden na een moeilijke tijd.

Elke ochtend ga ik mediteren zodat ik steviger in m’n schoenen sta.
Dit helpt mij veel en word hier rustig van.
Voor mezelf heb ik wat zinnen opgeschreven die mij kracht geven en motiveren.
Als ik het niet doe, dan merk ik dat ik niet volop zelfvertrouwen heb.
Sommige mensen denken dat het heel zweverig is maar dat is niet zo.
Het is even tot rust komen, verbinding maken met jezelf en ruimte maken in je hoofd. Je krijgt positieve invloeden waar je mee door kunt.
Voor mij een perfecte start van de dag!
Ook in de avond is het fijn om te mediteren waar je dankbaar voor bent.
Het kan simpele dingen zijn zoals: Ik ben dankbaar dat ik een dak boven m’n hoofd heb, ik ben dankbaar dat ik vandaag trots mag zijn op mezelf, ik ben dankbaar dat ik fijne vrienden/familie heb, ik ben dankbaar dat ik vandaag iemand heb geholpen enzovoort.
Daardoor kan je fijner slapen en dingen loslaten.
Ik slaap gelukkig goed maar het kan ook zijn dat je druk bent in je hoofd en daardoor vaak wakker bent.
Juist daarom is het zo goed om dit te doen en het hoeft maar paar minuten te duren.Ook is er een meditatie APP. Dat heet Meditation Moments.
In die APP kan je wat oefeningen doen om meer te ontspannen.
Eigenlijk raad ik iedereen dit wel aan om te gaan doen maar ieder z’n eigen keus natuurlijk.
Het helpt goed en het is erg effectief.

Begin maart ben ik bij natuurgeneeskundige geweest voor controle.
Ik was die dag zenuwachtig want ik had hem paar keer gebeld omdat ik onrustig was.
Toen ik binnen kwam vroeg hij hoe het ging, ik gaf aan dat ik kriebels had in mijn buik maar dat ik erg nieuwsgierig was hoe ik er voor stond.
Ik twijfelde iets aan mijn zelfvertrouwen maar dat kwam ook omdat ik beetje spanning had.
Hij ging kijken naar mijn waardes en daar kwam uit dat ik met mijn energie boven de 90% scoor, geen infecties meer in mijn darmen of urinewegen en met voeding scoorde ik 86% van de 100.
Hij zei dat ik het heel goed doe en dat ik veel rust uitstraalde .i.p.v. de vorige keer. Dit gaf mij rust en ik was erg trots!
Vitamines doen veel met je maar uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen.
Jij bent verantwoordelijk voor alles wat je doet en voelt.
Het komt niet aanwaaien helaas.
Ik ben een doorzetter en ik weet wat goed voor me is.
Ook het mediteren gaat goed en ik heb gezegd dat het nu in mijn systeem zit.
Het was een positief consult en ik ga weer lekker verder op deze manier.
22 juli heb ik mijn volgende afspraak staan.

Op mijn werk bij Trivium Meulenbelt Zorg gaat het goed.Ik heb bijzondere banden opgebouwd met de ouderen en mijn collega’s zijn toppers! Laatst kreeg ik een cadeau van mijn collega’s. Ze vertelde dat ik het hier heel goed doe, dat ik elke keer op tijd kom op m’n werk en ondanks de corona toch altijd heb gewerkt. Dat waarderen ze enorm! Ik vond het zo lief van ze en dat deed me super goed! Het is dankbaar werk en ik ga er met veel plezier heen. Ik heb tegen ze gezegd dat ik het erg waardeer en dat er veel begrip is. Dat vonden ze leuk om te horen! Ik doe dingen waar ik gelukkig van word en waar ik plezier uit haal. Laatst heb ik leuke paas bakjes gemaakt met de ouderen. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn en ik word er rustig door. Het is erg leuk om anderen te helpen daarmee. We hebben mooie paas bakjes gemaakt en de ouderen kregen dit mee naar huis.

Helaas kreeg ik ook minder leuk nieuws want mijn jobcoach gaat met pensioen. Dit kwam een beetje onverwachts maar ik wist wel dat het een keer ging gebeuren. Ik heb een hechte band met haar opgebouwd en ik vind het jammer dat ze weg gaat. Gelukkig krijg ik een nieuwe jobcoach en binnenkort ga ik haar ontmoeten. Ik ben benieuwd en ik heb zin om haar te ontmoeten.6 april heb ik een gesprek met mijn jobcoach, mijn nieuwe jobcoach en met mijn vrijwilligerscoördinator. Word vervolgd…

Op 16 april ga ik samen met mijn ouders, zussen en neefjes as uitstrooien van mijn oma. Op deze dag zou ze anders 90 jaar geworden zijn. Daarom vinden wij het bijzonder om op die dag te gaan doen. Het zal zeker moeilijk en emotioneel zijn maar dit is het laatste wat we nog kunnen doen/betekenen. Ik mis mijn oma iedere dag maar ik ben sterk genoeg om wel wat moois te maken van mijn leven. Ik blijf er realistisch over. Het leven gaat nou eenmaal zo en we moeten allemaal verder. Maar dan kunnen we wel mooi afsluiten.

Ik had het er net over dat je dingen moet doen waar je gelukkig van word en waar je plezier uithaalt. Dat vind ik zo belangrijk om mee te geven aan anderen. Volg je passies die je leuk vind om te doen en ga je dromen achterna.Als je iet niet leuk vind of het past niet bij je, stop er dan mee. Anders krijg je last van stress, ga je op de tenen lopen of zit je minder goed in je vel. Mijn passies zijn bloggen, werken en dat ik in de toekomst kleine presentaties kan geven over autisme. Ik volg ook mijn dromen en waar ik gelukkig van word.En ik accepteer dat ik een beperking heb en dat ik mezelf blijf. Als je anders gaat voordoen, dan kom je jezelf tegen waardoor je ook de lat hoog legt voor jezelf. De mensen om mij heen moeten het maar respecteren, waarderen en accepteren. Gelukkig doen ze dat ook!Maar blijf jezelf en wees trots op jezelf met wat je allemaal doet en bereikt in het leven. Ieder mens is uniek en jij ook, alles wat je aandacht geeft groeit! Het spreekwoord zegt: Goed voorbeeld doet goed volgen. Zorg dat je de spiegel bent die je wilt zijn en houd van jezelf zoals je bent. Tot zo ver mijn blog.

Hebben jullie een vraag voor mij of kom je ergens niet mee uit? Stuur me gerust een Privé berichtje op Facebook. Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog zeker in de gaten!

Lieve groet, Nieke

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen