Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers, 

Hier is mijn nieuwe blog.

Er zijn veel positieve dingen op mijn pad gekomen in een korte tijd. Daar ben ik ontzettend blij mee! Afgelopen december heb ik een fotoshoot gehad voor FANN autisme(www.fann-autisme.nl) Dit staat voor Female Autisme Network. Het is een landelijk interdisciplinair netwerk voor professionals die zich inzetten voor de verbetering van diagnostiek en behandeling van meisjes en vrouwen met een autistisch spectrum stoornis. Hiermee willen ze dat autisme bij vrouwen bekender wordt en dat ze dit taboe doorbreken. Hier heb ik aan meegewerkt en had ik een fotoshoot in Breda. Ik heb een leuke fotograaf leren kennen en we hadden een goede klik. De fotoshoot ging best snel en we hebben nog een kop koffie gedronken bij het station. Ook mocht ik een kort verhaaltje schrijven voor op social media. Binnenkort ga ik een blog schrijven op hun site en daar ben ik heel blij mee!😀 Ik wil zeker een onderdeel van uit maken. Qua spanning viel mee die dag en het was een leuke ervaring.

Op mijn instagram pagina van autisme_uniek werd ik benaderd door een meisje. Haar account heeft alles te maken met taboes doorbreken. Ik mocht een verhaal schrijven op haar pagina. Super leuk dat ik er voor ben gevraagd en schrijven vind ik erg leuk om te doen. Dit staat ook op haar instagram pagina: doorbreektaboe. Ook vroeg ze aan mij, of ik mijn verhaal wil vertellen bij een webinar die zij gaat organiseren. Ik heb er even over nagedacht en dit ga ik doen. Want ik wil graag anderen helpen en inspireren. Binnenkort hoor ik meer daarover en ga ik dit online doen.

Met mijn presentaties gaat het erg goed! Ik mag nu paar keer bij ROC van Twente voor studenten presenteren over autisme. Eind december heb ik dat gedaan en eind januari. Ik had gezonde spanning en ik merk dat ik hier beter mee overweg kan. Als ik net begin heb ik wat zenuwen maar daarna gaat alles vanzelf. Ik kreeg ontzettend mooie complimenten en goede tips waar ik mee verder kan.😊 Ook zijn ze erg onder de indruk van mijn levensverhaal. Dit doe ik nu voor 3e jaars, maar binnenkort ook voor 1e en 2e jaars. Mijn persoonlijke begeleidster gaat elke keer met me mee, zodat ze mij eventueel kan ondersteunen. Ook ben ik gevraagd om samen met nog een meisje dat autisme heeft, te komen presenteren bij het provinciehuis van Gelderland. Ik ga deze uitdaging heel graag aan en ik vind het spannend. Eind maart mogen we komen presenteren, dan is het autisme week. Ik heb contact gehad met dit meisje via beeldbellen. Het is een leuke meid en ik ga proberen om samen te werken. Samenwerken is soms niet helemaal mijn ding, maar ik ga deze uitdaging wel aan. Zij is ook aan het bloggen en vloggen op instagram: insandauts en ze heeft een site: www.insandauts.nl


Half januari heb ik online een presentatie gegeven voor medewerkers/manager van Aveleijn Beeckesteyn. Hier keek ik enorm naar uit en ik vond het best spannend want iedereen keek mee. Maar het presenteren ging super en ik kreeg weer mooie complimenten! Zo leuk om dit mee te maken en dat ik het voor de eerste keer online heb gedaan. Ze waren ook erg onder de indruk van mijn levensverhaal. Leuk dat ik dit voor hun mocht doen.😍

Ook ben ik in januari jarig geweest en ben ik 30 jaar oud geworden. Wat gaat de tijd toch snel! Ik heb een leuke verjaardag gehad met familie en ’s avonds met paar vrienden. Er was veel gezelligheid en daar geniet ik van! Fijn dat ik goede mensen om me heen heb.

Met mijn instagram pagina gaat het heel goed. Elke dag krijg ik nieuwe volgers bij en word ik soms benaderd voor dingen. Laatst kreeg ik een berichtje van iemand. Zij is net met een podcast begonnen over het brein/autisme. Hun pagina heet: vanklachtnaarkracht.podcast Ze hebben een eigen bedrijf en dat heet Braincare en ze bestaan al 9 jaar. Hier moest ik goed over na denken want dit is wel een uitdaging die ik niet eerder heb gedaan. We hebben even met elkaar gebeld en ze had het goed uitgelegd. Ook had ik een fijn gevoel bij haar. Ik heb aangegeven dat ik het wel wil maar ook spannend vind, zo ben ik wel open en eerlijk. Binnenkort ga ik naar Van der Valk Hotel in Utrecht en word het daar opgenomen. Gelukkig gaat mijn zus met me mee en dat geeft een fijn gevoel.

Na al deze positieve dingen die ineens op me pad komen heb ik meer last van de darmen en spanning. Maar ik geniet er ook zeker van! Helaas slaat het bij mij meteen op de darmen..

Eind januari heb ik afscheid genomen van mijn persoonlijke begeleidster. Zij heeft een nieuwe baan gekregen en ik vind het jammer dat ze weg is. We hadden een goede klik en we konden goed met elkaar praten. Als afscheid hebben we samen gegeten. Nu heb ik een andere persoonlijke begeleidster en daar ben ik ook heel blij mee!😊

Begin februari heb ik telefonisch gesprek gehad met natuurgeneeskundige. Ik was erg verkouden en kon ik niet naar hem toe. Qua vitamines moet ik wat aanpassen zodat het met mijn darmen weer beter gaat. Ook mijn zelfvertrouwen is iets minder geworden en ben ik soms onzeker/onrustig. Door weer goed op mijn voeding te letten en vitamines, gaat het straks beter. Daar houd ik me aan vast!💪

Verder ben ik positief ingesteld en kan ik zeker genieten van alles. Mijn valkuil is dat ik soms te veel wil doen en daar moet ik voor oppassen. Wel geef ik beter mijn grenzen aan en neem ik tijd voor mezelf. Ik luister meer naar mijn gevoel en dat is erg belangrijk! Accepteren dat dit er af en toe bij hoort.

Tot zo ver mijn blog, Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog zeker in de gaten!

Liefs, Nieke🌸

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen