Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers, 

Hier is mijn nieuwe blog.😁

We zitten nog steeds in een bizarre tijd vanwege het Corona virus. Ik had nooit verwacht dat we zoiets gingen mee maken. Ik verblijf nog bij mijn ouders en met mij gaat alles erg goed ondanks dat er Corona is. De band tussen mij en mijn ouders gaat goed en we hebben veel gezelligheid. Mijn energie is super en ik heb veel rust in mijn lichaam, wat een fijn gevoel is dat. Elke dag probeer ik te bewegen, mijn mentaal en fysiekheid voel ik me nog fitter. Eerder was ik vaak onrustig maar dat heb ik helemaal niet meer. Heel af en toe verveel ik me wel is maar ik blijf afleiding zoeken. Laatst ben ik even naar mijn oma gegaan, wel op gepaste afstand. Ze vindt het erg fijn als ik kom en drinken gezellig een kop koffie. Ook voor haar is het een lastige tijd, we proberen het beste van te maken in de familie. Ik ga ook af en toe naar mijn zussen, neefjes en nichtje. De hele tijd thuis zitten is voor mij niet wat. 

Ik heb elke week contact met mijn begeleiders van Aveleijn. Wel fijn om dan bij te kletsen en dat we elkaar zien. Zo heb ik toch contact met ze. Als ik terug wil naar Aveleijn dan moet ik helaas eerst in quarantaine voor 2 weken. Gelukkig vinden mijn ouders het goed dat ik tijdelijk bij hen ben. Ik heb goed Whats-app contact met mijn jobcoach en 2 weken terug belde mijn contactpersoon van het werk mij op. Ze vroeg hoe het met mij ging in deze bizarre tijd. Ik vind het leuk dat ze contact met me opneemt en dat ik mijn verhaaltje kan doen. Ook kreeg ik een leuke kaart van mijn werk van dat ze me missen. Bij Trivium Meulenbelt Zorg gaat het gelukkig goed. Helaas heb ik wel te horen gekregen dat iemand van de afdeling is overleden die daar kwam voor dagbesteding. Ik had een goede band met haar en dat was voor mij schrikken. Met haar heb ik leuke herinneringen opgebouwd en die ga ik zeker niet vergeten! Een gemis zal het zeker zijn. Maar helaas komen deze dingen voor en dan moet je ook realistisch blijven dat het er eenmaal bij hoort in het leven.

Half mei is mijn creatieve therapeut op bezoek geweest bij mijn ouders. Dit was de laatste keer voor mij omdat ik nu met creatieve therapie ga stoppen. We hebben gezellig en goed gepraat met elkaar en heb mijn therapeut een kaartje gegeven en een doos chocolaatjes. Ik ben mega blij dat ik me nu zo goed voel en dat ik iets goeds kan afsluiten. In ongeveer 1,5 jaar tijd heb ik ontzettend veel geleerd over mijn ontwikkeling. Wat ben ik nu een stabiele meid met een goede basis. Ik accepteer nu wie ik ben, ik durf mijn emoties te tonen op een goede en gezonde manier, ik ben niet bang om fouten te maken en ik geniet meer van de mooie en leuke dingen om mij heen. Ik heb een mooi persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Natuurlijk blijf ik altijd doorgroeien en nu vind ik het erg leuk om actie te ondernemen omdat ik minder angst heb. En daarom ben ik mega trots op mezelf met wat ik tot nu toe heb bereikt! 

Iedereen kan zijn persoonlijke ontwikkeling veranderen, als je er maar 100% voor gaat! Het is met vallen en opstaan maar daar leer je juist van. Als je maar blijft doorzetten met wat je doet, dan kom je ontzettend ver! Lukt het een keer niet of heb je een slechte dag, dan is dat echt niet erg!😊 Ook dat gaat weer over. Geloof in jezelf dat je het kan en dat je het waard bent. Heb vertrouwen in wat kan zijn.

Tot zo ver mijn blog. Heb je een vraag of wil je iets weten over autisme? Stuur me gerust een persoonlijk berichtje. Wie weet kan ik je ergens mee helpen of hoe dat bij mij was.

Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog zeker in de gaten!😃

Liefs, Nieke😘

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen