Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers,

Hier is mijn nieuwe blog.

Begin februari heb ik een podcast opgenomen bij Van der Valk hotel in Utrecht. Hun instagram pagina heet: vanklachtnaarkracht.podcast. Via mijn pagina autisme_uniek werd ik benaderd door een student van 21 jaar, die Social Work doet en stage loopt bij Braincare in Roosendaal. Braincare is een organisatie wat alles te maken heeft met het brein en hoe kinderen/jongvolwassen beter kunnen omgaan met hun problematiek. Ze doen een medicijnvrije aanpak. Braincare heeft een aantal vestigingen. 

Samen met mijn zus ben ik naar Utrecht gegaan want ik vond het fijn voor eventuele ondersteuning. Ik was die dag zenuwachtig maar ik zag het ook als een hele mooie uitdaging! Toen we daar kwamen zag ik de student en de oprichtster van Braincare. We hebben eerst geluncht en heb ik mijn verhaal verteld over mijn autisme. Daarna ging ik samen met de student, de podcast opnemen. Mijn zenuwen waren minder en ik had een leuk gesprek met haar. Ook werkt mijn zus in de GGZ en wilden ze haar ook in de podcast hebben. Ik vond het een leuke dag en leuk dat ik hen heb ontmoet. Op Spotify: Van klacht naar kracht staat de aflevering van mij op. Sinds kort ook die van mijn zus. Super leuk als jullie die willen beluisteren! Is zeker de moeite waard! Ik hoop dat ik veel mensen mee kan helpen en inspireren. En wat ben ik blij! Weer een stap overwonnen en een mooie uitdaging aangegaan.

Op mijn werk bij Trivium Meulenbelt Zorg heeft er een verandering plaats gevonden. In de kleine huiskamer waar ik zat, komen de bezoekers niet meer van buitenaf en hebben ze een andere plek gevonden. Dit vond ik jammer want ik had mooie banden met ze opgebouwd. Bij de grote huiskamer komen de bezoekers nog wel van buitenaf en sinds kort ben ik daar aan het werk. Voor mij was dit omschakelen en zelfs zat in dubio, of ik wel wil blijven werken binnen TMZ. Van te voren heeft een collega aangegeven dat er een verandering ging komen. Ook heb ik dit besproken met mijn vrijwilligerscoördinator. Ik dacht bij mezelf: Ik ga eerst kijken hoe dit allemaal gaat en daarna maak ik een beslissing. Na paar keer gewerkt te hebben, vind ik het een leuke groep en heb ik een goede klik met de bezoekers. Het is een grotere groep en ik heb besloten niet meer op de dinsdagen te werken. Dat is voor mij een beetje chaotisch en ervaar ik meer prikkels. Dat had mijn collega goed gezien en hebben we het hier over gehad. Bij de grote huiskamer gaat het heel goed en ik heb het naar mijn zin. Half februari heb ik een gesprek gehad met mijn jobcoach en vrijwilligerscoördinator en heb ik dit goed met ze besproken. Voor mij een trots gevoel dat ik een uitdaging aan ga en niet meteen ga opgeven. Eerst kijken hoe het gaat en dan een beslissing maken.

Ook is mijn jobcoach een beetje gaan rond kijken voor in Nijverdal, wat ik eventueel kan gaan doen als ik mijn appartement heb bij Aveleijn. 


Ik heb aangegeven om wat voor eenzame ouderen te betekenen of het lijkt me leuk om als maatje aan de slag te gaan die autisme heeft. Zodat ik meer ervaring op kan doen om straks als ervaringsdeskundige aan de slag te gaan. Gelukkig ondersteunt mijn jobcoach ook in Nijverdal. Dat vind ik super fijn en ik heb goed contact met haar. 

Half februari kon ik niet naar de natuurgeneeskundige omdat ik me moest laten testen op corona. Dit heb ik telefonisch gedaan. Ik merkte dat ik vaker last van de darmen kreeg en dat ik niet aan mijn voeding had gehouden. Dit klopte, ik ben erg gevoelig voor bepaalde zuivel en suikers. Mijn vitamines zijn aangepast en ik moet goed aan mijn schema houden. Ook bewoog ik de laatste tijd niet veel en vond ik het moeilijk om de draad weer op te pakken. Dat is soms een drempel waar ik overheen moet. Gelukkig heb ik doorgepakt, wel met hulp van begeleiding maar daar heb ik sowieso vrede mee. Soms heb je gewoon hulp nodig bij bepaalde zaken. Mijn darmen zijn rustiger en ik voel me stabieler. 17 mei mag ik naar hem toe voor controle en gaan we kijken hoe ik er weer voor sta. Ook kan ik dan met mijn blokkades bezig die ik eventueel heb. Ik heb zeker baat bij natuurgeneeskundige en voeding doet veel met je. Eigenlijk is het zo, dat je alles met mate moet doen.

Eind maart mag ik presenteren bij het provincie huis in Gelderland. Zoë en ik zijn al aan het voorbereiden en de samenwerking gaat goed. In het begin ging het een beetje stroef en had ik het idee dat het alleen van mijn kant kwam. Nu ik haar verhaal weet, snap ik haar beter en gaat dit top. 20 maart gaan we bespreken over onze PowerPoint. 31 maart mogen we dit gaan doen en ik heb er heel veel zin in! Hier kijk ik enorm naar uit. Hopelijk wordt dit een mooie samenwerking.

Ongeveer 2 maandjes geleden heb ik een laptop aangeschaft. Ik wil graag een boek schrijven over mijn autisme. Waarom wil ik dit? Zodat ik veel mensen mee kan helpen en inspireren. Dat je er niet alleen voor staat en dat het leven met autisme ook leuk kan zijn i.p.v. al dat negatieve wat er soms is. Ik heb hulp gevraagd bij iemand van communicatie (Aveleijn), of ze met me mee kan kijken naar mijn verhaal. Dit wil ze en zo wordt mijn verhaal nog completer. Ik heb er geen tijd aan verbonden wanneer ik dit uit wil brengen. Ik doe het op mijn eigen tempo en niveau. Geen druk, dat werkt voor mij het beste. Als het zo ver is, laat ik jullie dit weten.

Ik heb een mooie quote gevonden die te maken heeft met hulp accepteren. Dit zie je er bij staan.

Tot zo ver mijn blog. Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog dan in de gaten!

Delen wordt gewaardeerd.

Liefs, Nieke

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen