Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers, 

Hier is mijn nieuwe blog.😁

Het is nog steeds een bizarre tijd omdat er Corona heerst. Mij heeft het gelukkig goed gedaan bij mijn ouders en ik ben nog erg gezond. Ik ben gaan sporten, schoonmaken, wandelen met een vriendin en ik heb leuke coronaproof dingen gedaan met familie en vrienden. Ik zocht afleiding op en dat deed me super goed. Daarna heb ik paar weekjes vakantie gehad.

Ik heb weinig dipjes gehad, dat komt omdat ik heel lang stabiel ben. Als er wat is, dan praat ik er gelijk over en krop ik niks op. Geleidelijk wordt de spanning minder omdat ik nu de juiste emoties toon. Wat een heerlijk gevoel! Na de vakantie ben ik weer naar mijn eigen unit gegaan in Almelo. Ik kan weer gaan werken bij Trivium Meulenbelt Zorg. Die avond toen ik terug ging naar Almelo, had ik last van spanning en zere darmen. Omdat ik paar maanden bij mijn ouders had gezeten was het wel spannend voor mij. Ik was kortaf die dag en heb niet veel ondernomen. Daarna heb ik gelukkig dit met mijn ouders kunnen bespreken. Ze snappen wel dat het spannend is voor mij en het is niet raar dat dit zo is maar begrijpelijk. Toch heb ik doorgezet om daar heen te gaan. Toen ik eenmaal bij Aveleijn Beeckesteyn was, viel de spanning weg en werden mijn darmen rustiger. Het was een drempeltje waar ik overheen moest.

Nu is het fijn dat ik terug ben en het is beter om mijn dagstructuur weer op te pakken. Beetje het normale leven leiden tot zover het kan. Op mijn werk bij Trivium Meulenbelt Zorg gaat het goed. Ik ben blij dat ik aan het werk ben en ik heb de collega’s en ouderen erg gemist. Mij hebben ze ook gemist. Hier had ik geen spanning voor om naartoe te gaan. Juist heel veel zin om wat te gaan ondernemen. Elke dinsdag en donderdag ochtend ben ik aanwezig bij dagbesteding. Na mijn eerste week was ik niet moe van de prikkels en merk dat ik veel energie heb. Mijn werk ga ik iets uitbreiden zodat ik het goed kan overzien. Elke keer doe ik een half uurtje of een uurtje erbij. Wie weet doe ik er een dagdeel bij als het allemaal goed gaat. Met langzaam opbouwen en kleine stapjes zetten gaat het super. En als het even niet gaat, doe ik een kleine stap terug en is het niet erg om even rustig aan te doen. Ik heb soms meer tijd voor nodig. Mijn jobcoach houdt me in de gaten en komt af en toe op bezoek.Bij Aveleijn Beeckesteyn ga ik rustig mijn contact momenten afbouwen. Zodat ik zelfstandiger ga worden. Maar zorg blijf ik altijd nodig hebben en dat vind ik niet erg, juist fijn. Dan kan ik ergens op terug vallen als er wat is.

Op dit moment sta ik op de wachtlijst voor Aveleijn Nijverdal om daar te gaan wonen. Helaas ben ik nog niet aan de beurt en heb ik gekeken bij De Hagenborgh in Almelo voor een appartement. Ik ben eraan toe om ergens anders te gaan wonen. Even een tussenstap voor straks richting Nijverdal. Toen ik daar ging kijken samen met mijn begeleidster hebben we daar een rondleiding gehad. Het zijn leuke mensen die ons een rondleiding gaven. Appartement ziet er super mooi uit en het is een mooi plekje, vlak bij de stad. Zelf ben ik er enthousiast over. Ik zit wel in een vervelende situatie want ik heb geen zin om 2 keer te gaan verhuizen wat me spanning kan opleveren. En het vervelende is, ik weet niet wanneer ik naar Nijverdal kan. Een goede tip is dat ik voor mezelf de voor- en de nadelen opschrijf en dan maak ik een beslissing wat ik ga doen. Dit kan je bij veel situaties doen, zodat je een overzicht hebt wat dan een goede beslissing is. En je creëert meer rust in je hoofd. Die keus moet ik zelf maken wat lastig is en natuurlijk helpt mijn familie ook.

Ik ben blij en trots dat het nu goed met me gaat en dat wil ik liever zo houden. Het is aan de ene kant een nieuwe stap/uitdaging maar wat nou als het veel spanning gaat opleveren, ik toch nog elk weekend en met vakanties bij mijn ouders ben en minder in mijn appartement ben? Ik houd jullie op de hoogte wat het gaat worden.👍🏻

Herken jij een situatie die lastig is om te maken? Wat heb jij toen gedaan? Je mag op mijn pagina een reactie achterlaten of mij een privé bericht sturen. Wie weet kunnen we wat van elkaar leren.

Tot zo ver mijn blog. Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog zeker in de gaten!😊

Liefs, Nieke🌸

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen