Idols project 'Iedereen doet mee'

Wat is ‘Iedereen doet mee’?

In het Idols project ‘Iedereen doet mee’ zoekt een groep kunstenaars in Twente uit hoe je door kunst, inclusie kunt vergoten. Vanuit het project is een nieuw project ontstaan: Wat je niet ziet, bestaat niet/wel’.

Hier zijn 3 kunstenaarsduo’s, bestaande uit een kunstenaar met en een kunstenaar zonder verstandelijke beperking, hard aan het werk om eind september samen een kunstwerk te presenteren. Dit kunstwerk wordt onderdeel van een expositie 25 en 26 september te zien is op het festival Allée Rentrée en vervolgens in de binnenstad van Enschede in een winkelpand aan de Haverstraatpassage.

Tijdens de expositie zijn niet alleen de kunstwerken te zien, maar ook de weg ernaartoe. Bezoekers kunnen op bepaalde dagen zich opgeven om een duo te vormen met iemand met of zonder verstandelijke beperking en de ervaring aangaan.

In 1,5 uur tijd leer je elkaar beter kennen door 1-op-1 een handleiding door te nemen met vragen zoals: ‘Wat vind jij spannend?’ en ‘Wat is het eerste wat je doet wanneer je wakker wordt?’, maar ook door elkaar te schilderen in een portret. Natuurlijk ook door de expositie door te lopen en samen de kunst te bekijken en vooral te bespreken. De 1,5 uur eindigt met een heus ‘first dates’ moment, met de onvermijdelijke vraag: ‘Willen jullie elkaar nog een keer zien?’

wat-is-iedereen-doet-mee2.jpg?mtime=20200907111957#asset:2619:image480

Inclusie en kunstproject ‘Iedereen doet mee’

Lees meer

Een inkijkje

Angela en Daniëlle zijn de afgelopen weken hard aan het werk geweest.

Lees meer

Interactieve expo van start!

Het project ‘Wat je niet ziet bestaat niet wel!’ nodigt mensen met en zonder verstandelijke beperking uit te zoeken naar waar ze elkaar wél vinden. Het project creëert een open veld waarbinnen elkaars verschillen omarmd worden en men door middel van artistieke impulsen geholpen wordt beter in contact te treden; elkaar als heel mens te zien.

Lees meer

Wat je niet ziet bestaat wel! Update van Anne en Vera

​Na een periode van verplichte Corona-rust zijn we weer volop aan de slag bij Aveleijn om de participatie van mensen met een verstandelijke beperking te bestuderen en te verbeteren.

Lees meer

Worstel, vertrouw en maak plezier: verhaal van Annemarie

Bij sommige projecten zijn ze nog altijd drukdoende om iedereen aangesloten te krijgen. Bij andere hebben ze al een concreet product, maar moeten ze dat nog werkend zien te krijgen.

Lees meer

Ervaringen op papier

Ervaringen van kunstenaars Anne, Rob en Vera

Lees meer