Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers,

Hier is mijn nieuwe blog. Helaas gaat het met corona virus niet de goede kant op in Nederland. We zitten weer in lockdown tot 19 januari. Veel winkels, scholen en sportscholen zitten dicht en ik baal wel een beetje dat ik niet kan sporten. Gelukkig kan ik nog wel werken bij Trivium Meulenbelt Zorg want dagbesteding is gewoon open.

Laatst kreeg ik een mooi compliment van een collega, dat ik elke keer op tijd ben en dat ik ondanks corona blijf werken. Dit mag ook gezegd worden zei ze. Ik vind het een super mooi compliment en dat geeft mij veel energie. Soms komen ze handen te kort en dan is het zeker fijn dat ik wat kan betekenen.

Ik heb nu 2 weken vakantie bij mijn ouders. Dat vind ik wel lekker en daar ga ik zeker van genieten. Hopelijk wordt het in 2021 een beter jaar voor iedereen en dat mensen hun dagstructuur weer kunnen oppakken. Dat is enorm belangrijk. Een bizarre tijd blijft het wel.

Begin december ben ik bij natuurgeneeskundige geweest. Ik vond het spannend om daar heen te gaan want ik had me niet helemaal aan mijn voeding gehouden, meer onzeker, last van mijn darmen en onrustig. Ook het mediteren(contact maken met mezelf) werd minder. Dit liet ik een beetje verwateren. Toen ik daar kwam ging hij naar me waardes kijken. En mijn gevoel klopte. Ik had niet aan mijn voeding gehouden (te veel gesnoept) en mijn energie is minder geworden. Contact maken met mezelf deed ik weinig en mijn zelfvertrouwen was niet sterk. Toen ik dit hoorde werd ik emotioneel maar toch ging ik de confrontatie wel aan met hem. Ik weet dat wegvluchten geen zin heeft. Ik heb figuurlijk een beste schop onder m’n kont gekregen van hem en werd weer bewust van de dingen om mij heen. Ook heb ik een mooi boekje van hem gekocht wat hij zelf geschreven heeft. Daar kan ik handige tips uithalen en er staan mooie verhalen in over bijvoorbeeld: liefde voor jezelf, actie en reactie, bron, bewust en onbewust, communiceren, de 3 zelven enzovoort. Zo kan ik met mezelf aan de slag en als ik het even niet weet, kan ik dit uit het boekje halen. Ook heb ik een app gedownload over mediteren. Dit doe ik nu elke dag, zodat ik bewust ben van de dingen die er gebeuren. Ik heb het nu paar keer gedaan, ik merk dat ik er rustiger door word en dat het mij helpt. 


Ik schrijf weer op in mijn schriftje waar ik dankbaar voor ben.
Het was even een goede eye-opener. En nou ga ik er helemaal weer voor!

Soms gaat het bij mij even paar stapjes terug maar ik blijf gelukkig wel vooruitgang boeken. Zelf had ik eerst het idee dat ik terug bij af was, maar dat is niet zo. Ik kan nu wel heel snel schakelen naar het positieve en dat vind ik knap van mezelf. Een echte doorzetter ben ik! Ik blijf vitamines slikken die ik voorgeschreven krijg van hem. Zelf weet ik heel goed waar ik het voor doe en dat is het belangrijkste. Ik moet meer in mezelf gaan geloven dat ik dit wel kan en dat het goed komt.

Laatst vertelde ik in mijn blog dat ik iets leuks en spannends ga doen voor Aveleijn. Ik kan jullie nu vertellen dat ik een interview heb gehad met directeur van Aveleijn. Dit werd gefilmd vanuit mijn woon unit en bij directeur. In het begin vond ik het spannend maar daarna voelde ik op mijn gemak en ging het gesprek erg goed! 21 december mocht heel Aveleijn dat zien via internet. Dat vind ik een enorme eer! Het filmpje is mooi geworden en ik ben er mega trots op! Ik vond het leuk om te doen en het was een mooie uitdaging. Als corona minder is, ga ik weer op bezoek bij directeur.

Half december ben ik bij een vriendin geweest voor haar verjaardag. Eerst was het contact minder wat ik jullie al vertelde. Nu gaat het erg goed tussen ons en hebben we het gezellig. Ik merk dat het contact steeds beter word en dat we elkaar beter begrijpen. Ik vind het fijn dat het weer zo loopt en daar ben ik dankbaar voor.

Ook met een ander vriendin van mij gaat het contact goed. Af en toe gaan we wandelen of gaan we gezellig bij elkaar zitten. Laatst hebben we samen sinterklaas/kerst gevierd. We hebben allemaal cadeaus gekocht en gingen we dobbelen. Dit was leuk om te doen! Ik ben blij dat ik haar heb als vriendin en dat zal ik zeker blijven koesteren.

Tot zo ver mijn blog.

Ik wil jullie ondanks corona een ontzettend fijne feestdagen wensen en een gezond 2021! Hopen op een beter jaar met meer positiviteit.

Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog zeker in de gaten.

Liefs,
Nieke

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen