Terug naar overzicht

Hallo lieve volgers,

Hier is mijn nieuwe blog.

Ongeveer 2 jaar terug is een ervaringsdeskundige bij me geweest. Ik wilde graag weten hoe iemand anders in het leven staat met autisme. Ik heb om tips gevraagd en of ik ooit een kleine cursus kan gaan volgen. Het is een leuke vrouw en heb gezellig en goed contact met haar gehad. Half november gaf ze in Hellendoorn een presentatie over vrouwen met autisme. Samen met mijn moeder ging ik er naartoe.

De presentatie
We komen binnen en drinken eerst een kop koffie. Ik zie de ervaringsdeskundige en praat even met haar. Ze vertelt dat ze erg zenuwachtig is, maar dat ze er zin in heeft! Ze waardeert enorm dat ik bij haar presentatie aanwezig ben. Ik ontmoet daar een autisme coach, ze coacht nu 3 jaar.

Zelf heb ik het één en ander verteld over mijn leven. Zij vind het super mooi hoe ik mijn ontwikkeling doormaak. Dit wil ze graag bereiken met andere autistische mensen. Dan begint de ervaringsdeskundige met haar verhaal. Ze vertelt wie ze is, over autisme in het algemeen, autisme bij jongens en meiden, haar levensverhaal en ze geeft veel tips hoe je er mee om kunt gaan. Ze vertelt vol enthousiasme en humor. Het is erg herkenbaar wat ze vertelt en hoe dat precies bij jongens en meiden werkt. 

Ik leef erg mee met haar levensverhaal en zelf voel ik me blij en trots hoe dit overkomt! Het is zo fijn als je open en eerlijk bent, dat je andere mensen daarmee kan helpen. Zij inspireert mij enorm. Ze laat zien hoe haar eigen spanningsmeter bij haar werkt. Hier herken ik mij in, zelf heb ik ook een spanningsmeter. En ze laat een filmpje zien over overprikkeling. Iedereen met autisme is anders. Niemand heeft hetzelfde. De ervaringsdeskundige weet zelf nog maar 5 jaar dat ze autisme heeft. Nu heeft ze een eigen bedrijf en geeft ze lezingen. Heel knap vind ik het en een echte doorzetter! 

Na ander half uur is haar presentatie afgelopen. Wat een ontzettend dappere vrouw is zij! Ik bewonder haar erg. Zelf word ik er creatief door in mijn hoofd. Zeker wil ik mijn droom waarmaken om presentaties te geven en andere mensen te helpen. Na die tijd ben ik wel moe van het luisteren want die informatie moet ik allemaal verwerken.

5 keer in het jaar wordt door EvenMens een autisme avond georganiseerd. EvenMens werkt samen met Autisme Trefpunt. Dit zijn presentaties en elke keer is het een ander onderwerp. Als je geïnteresseerd bent, kan je EvenMens en Autisme Trefpunt volgen op Facebook. Ergens in februari is er weer een autisme avond. Als je graag meer wilt weten over autisme, is dit een mooie gelegenheid om bij aanwezig te zijn. Entree is gratis.

In november heb ik een mooi boek gekocht. Dat is Happy Life Hacks 365 van Kelly Weekers. Dit is het vervolg op Happy Life 365. Ze vertelt in haar boek hoe je beter om kunt gaan met negatieve gedachtes en pieker gedachtes. Hier staan tips in en er staan leuke opdrachten in hoe je dat kunt aanpakken. Je kunt je denkwijze veranderen en oefenen. Ze vertelt het verhaal heel mooi en duidelijk. Makkelijk om te lezen, daar houd ik van. Ik leer hier van en als ik het even niet meer weet, pak ik dit boek er weer bij. Heel handig! Een echte aanrader!

De december maand is aan de gang en ik merk dat dit een moeilijke maand voor mij is. Elk jaar in december zit ik minder goed in mijn vel. De dagen zijn somber en het is snel donker. Ik ben gevoelig voor het weer, maar ik denk dat veel mensen daar last van hebben. Ik heb nog flink de griep gehad waardoor ik niet lekker in mijn vel zat. Dan ben ik onzeker en denk ik dat ik qua vitamines niet goed doe omdat ik bij een natuurgeneeskunde zit. Ik begin meer te piekeren over allerlei dingen. In januari moet ik weer naar hem toe voor controle en dat vind ik spannend.

Ook feestdagen liggen voor de deur en dat kan me soms spanning opleveren. Maar op de dagen zelf als het zo ver is, voel ik me goed en heb ik het erg gezellig. Ik heb 2 weken niet zulke fijne weken gehad, ik moet beseffen dat dit er bij hoort en dat het niet altijd maar goed kan gaan. Dipjes horen er nu eenmaal bij. Mijn woede kwam meer naar voren maar ik kom steeds sneller uit mijn dip. Ik ben hier zeker bewust van en praat veel met begeleiders van Aveleijn. Nu voel ik me goed en is het rustig in mijn hoofd. Ik heb binnenkort 2 weken vakantie en daar kijk ik erg naar uit.

Ik ga een avondje naar het foute kerstfeest bij discotheek Lucky Rijssen samen met paar vrienden. 1e Kerstdag ga ik naar een vriendin, gaan we gezellig een filmpje kijken en hapje eten. 2e Kerstdag gaan we naar familie en gaan we gezamenlijk eten. Met oudejaarsdag gaan we ook gezamenlijk eten om het jaar goed mee af te sluiten. Ik heb er veel zin in!

Wat gaan jullie zoal met kerst doen? Zie je ook tegen de feestdagen op of valt dat mee? Jullie kunnen een berichtje achterlaten op mijn Facebook: Nieke’s blog pagina

Tot zo ver mijn blog. Heb je nog eventuele vragen voor mij? Dan kan je me een privé bericht sturen op Facebook.

Ben je benieuwd wat ik volgende keer te vertellen heb? Houd mijn blog in de gaten!

Liefs Nieke

Nieke

Ik ben Nieke en kom uit Nijverdal. Op mijn 17de werd bij mij autisme geconstateerd. Ik vertel mijn levensverhaal. Ook schrijf ik over wat ik allemaal meemaak en wat dat met mij doet.

Lees hier mijn andere verhalen